Over Buitenshuijs

Of beter de buiten-Suijs 😉

Want dat zijn wij; Kiano, Yuna en Evelien Suij

Al als kind  ‘spaarde’ ik, samen met mijn beste vriendinnetje die ook Evelien heet, al gekke plekjes om te slapen. We sliepen op de hooizolder, in het bos, en zelfs in de lades van een commode. We trokken er hele dagen op uit, te voet, op de fiets of met onze paarden. Het liefst met het doel te verdwalen. Op zoek naar avontuur.

Het avontuurlijke vertaalde zich in het maken van een aantal prachtige reizen en ook het aantal ‘gekke’ slaapplekjes stapelde zich op. Van veerboot tot hangmat, van klapcaravan tot onder de sterren op het strand. Niet zo gek misschien dat ik er uiteindelijk ook mijn werk van heb gemaakt!

Ik vind het heerlijk om mooie plekjes te vinden of te creëren en eigenlijk nog het allerleukste om deze met anderen te delen. Want wat heb je aan iets geweldigs, als je het voor jezelf houdt en niemand anders ervan kan genieten?

In 2011 werd ’t Buitenland geboren.

Een plek waar je kon (en kan) genieten van prachtig ingerichte Mongoolse Yurts, Finse Kota’s en Tipi’s.

Kijk maar eens op www.het-buitenland.nl

Enkele jaren later kreeg ik de kans om een samenwerking aan te gaan met Floortje Dessing en haar compagnons. Op hun toen nieuw te starten camping in Drenthe bouwde ik samen met 2 vrienden het dorpje ‘Domecilie’. Dit bestaat uit een vijftal prachtige domes, gelegen om een grote vuurplaats. We gebruikten hiervoor vooral gebruikte materialen die we een 2e leven gaven.

Check Accommodaties | BUITENLAND voor het resultaat!

Nu is het tijd voor een nieuw avontuur.

Buitenshuijs verenigt een aantal van mijn favoriete plekjes. Plekjes die ik graag met anderen wil delen. Plekjes die duurzaam zijn gebouwd en ingericht en die een uitvalsbasis vormen voor heerlijke belevenissen in de natuur, of gewoon BUITEN zijn. En misschien nog wel belangrijker, plekken waar je tot jezelf komt en tot elkaar. Waar het leven even wat langzamer mag stromen en waar vuur en verbinding centraal mogen staan.

Het zijn géén standaard huisjes en ieder plekje heeft zijn eigen karakter. De aanwezigheid en hulp van Yuna (8) en Kiano (7) is zichtbaar op deze plekjes. Dit vertaalt zich in de aanwezigheid van dieren, hutten, speelgoed etc. (check de betreffende huisjes)  Dat maakt dat het des te leuker ook voor onze kleine gasten. 😉

Mijn droom is dat deze plekken daarnaast ook soms het toneel mogen zijn van initiatieven of samenkomsten die leiden tot meer verbinding in de maatschappij. Ik verwacht het komende jaar meer moois aan deze verzameling toe te voegen. Heb jij een leuk idee of een vraag aan Buitenshuijs? Voel je vrij om ons te contacteren.

Wij wensen je veel moois toe Buitenshuijs!

Evelien, Yuna en Kiano
Ook namens Casper en Pol